MI AZ A CONTINENTALS?

A Continentals egy nemzetközi keresztény előadóművészeti szolgálat, melynek legnagyobb célja, hogy a különböző művészeti eszközök felhasználásával a Biblia örömhírét közvetítse. Hiszünk abban, hogy Jézus Krisztus evangéliuma életformáló erővel bír. Ezzel az erővel való személyes találkozás arra indít bennünket, hogy tehetségünket felajánlva hirdessük és felemeljük az Ő nevét.

 

MI AZ A MAGYAR CONTINENTALS?

A Continentals ötlete az Egyesült Államokban született meg. A formabontó, stílusindító zene bátorsága csodaként járta be az államokat, meghatározó hatást gyakorolva a keresztény könnyűzenére, és hamarosan Európát is meghódította. Ennek az álomnak a magyar megvalósulása a Magyar Continentals.

 

KI AZ A MAGYAR CONTINENTALS?

A Continental csoportok hétköznapi emberekből állnak, akik teszik a dolgukat, s közben felismerik, hogy Isten gyermekeiként rájuk is van bízva a békéltetés szolgálata. Ezért felajánlják idejüket és tehetségüket, és szorgalmas amatőrként valami rendkívülit tesznek. Szolgálnak azzal, amilyük van.

Ki a Magyar Continentals? A Magyar Continentals TE lehetsz!

 

ÉLETET MEGVÁLTOZTATÓ ÉLMÉNY

Gyere el egy koncertünkre vagy előadásunkra! Amit látni és hallani fogsz, az modern zene, magával ragadó hangulat, lelkesítő és motiváló erő, inspiráló művészet. Isten jelenlétének kristálytiszta üzenete a TE életedet ismegváltoztató élmény lehet!

Tapasztald meg a Continentalban rejlő végtelen lehetőségeket! Keress valakit, aki végig csinált egy Continental turnét – igazolni fogja: a Continental egy életet megváltoztató élmény, aminek Te is részese lehetsz!

Szeretnéd megosztani az evangéliumot a településeden? Olyan módot keresel, ami képes megszólítani korunk társadalmát, fiatalos, értékes és tiszta? A Continentals a TE lehetőséged. A kiemelkedő művészeti színvonal, az egész estés, minőségi kikapcsolódás és a közvetlen, kompromisszumoktól mentes evangélium hirdetése még sosem volt ennyire egyszerű. Hívj meg bennünket, és mi elvisszük a TE településed életét is megváltoztató üzenetet!

 

MIT TESZ A MAGYAR CONTINENTALS?

A Magyar Continentals elsősorban keresztény könnyűzenei és színművészeti tevékenységet folytat. Évről évre országos, sőt országhatáron túllépő turnékat szervezünk és egyszeri koncerteket vállalunk különböző előadócsoportjainkkal.

Évente új repertoárral és tagsággal szervezzük meg gospelkórusainkat, melyek egy hetes felkészítő próbatáborban állítják színpadra egész estét produkcióikat. A koncertek teljes hang- és fénytechnikát vonultatnak fel, egyedi koreográfiával és profi módon megtervezett showelemekkel bővítve, melyek együtt teljes színpadi produkciót nyújtanak. A turnékon felcsendülő zene változatos stílusokban komoly mondanivalót hordoz, igényes zenei köntösbe öltöztetve a jó hírt. A koncertek dinamikusak, látványosak, ugyanakkor a legnagyobb igényességgel készülnek, mely tetten érhető a dalszüvegekben, a szólókban és a dalok között elhangzó bizonyságokban is. E formátumot több, korosztály szerint válogatott kórusunk képviseli.

Színházi csoportunk minden évben új, kortárs magyar színdarabot dolgoz fel. E csoport is évente újjáalakul, minden évben fogadva jelentkezőket. Előadásaik igen népszerűekké váltak az elmúlt évek során, mely a színre vitt darabok őszinteségének, egyenességének, aktualitásának is köszönhető.

A nyaranta szervezett turnékon kívül év közben is vállalunk koncerteket kisebb, állandó tagságú csoportunkkal, mely színpadi produkció nélkül, de élő zenekarral koncertezik.

Énekeseinket, színészeinket és technikusainkat szándékosan amatőrök közül toborozzuk, mivel hisszük és látjuk, hogy a közöttük elrejtett tehetség megéri a befektetett munkát. Ha ez a tehetség szorgalommal, elkötelezettséggel társul, és találkozik a Continental által kínált lehetőségekkel, akkor szinte garantáltan valami nem mindennapi születik meg. Ezt bizonyítja, hogy a Continental neve az egyik leghíresebb és legrégibb nevek közé tartozik a modern keresztény zenei életben. A szervezetnek köszönhetően számos közismert tehetséggel gazdagabb a magyar kulturális élet és a keresztény könnyűzene világa. Büszkék vagyunk arra, hogy Isten sokak életében bennünket is felhasznál.

 

MIÉRT TESZI EZT A MAGYAR CONTINENTALS?

  • Hiszünk Jézus Krisztus missziós parancsában és magunkénak érezzük azt.
  • Hisszük, hogy tehetségünket azért kaptuk, hogy lehetőségeink szerint felhasználjuk Jézus Krisztus országának építésében.
  • Szenvedélyesen szeretjük a színpadi művészeteket és hisszük, hogy ezt felhasználva meg tudjuk szólítani a ma emberét.
  • Hisszük, hogy Isten szava ma is képes megváltoztatni a világot.
  • Hiszünk Jézusban, látni szeretnénk a keze munkáját, és tesszük azt, ami rajtunk áll.

 

CÉLJAINK

Felemelni Krisztus királyságát az előadói művészeteken keresztül

E világméretű szolgálat elsődleges célja, hogy földrészeket, országokat, városokat és falvakat bejárva felemelje és bemutassa Jézus Krisztus királyságát, és hirdesse evangéliumát az erőteljes, energikus zenén keresztül. Szeretnénk minden lehetőséget megragadni arra, hogy bemutassuk az evangéliumot a zenén, a kimondott szavakon és a személyes példákon keresztül.

Nevelni és fejleszteni a ránk bízott fiatalokat

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy képezzük, fejlesszük a munkában résztvevő fiatalokat. Mindennél fontosabbnak látjuk tagjaink szellemi növekedését. A turnékon céltudatos és biblikus képzést biztosítunk számukra, hogy Jézus hatékony tanítványai legyenek személyes életükben is. Tagjaink rendkívül nagyot léphetnek előre zenei, előadói, színpad- és mozgástechnikai képzésünknek köszönhetően. Egy Continental turné nagyban neveli és formálja a tagok személyiségét és szociális készségeit is.

Mozgosítani és motiválni Krisztus testét

Szeretnénk, ha szolgálatunk nyomán gyülekezetek, ifjúsági csoportok, kórusok, zenekarok és egyének nyernének új lelkesedést és bátorságot arra, hogy elkezdjék használni a rájuk bízott eszközöket az evangélium hirdetésére, felhasználva modern keresztény zenét, energikus koreográfiát, technikai kreativitát és őszinte bizonyságtételt.

 

MI TÖRTÉNIK EGY KONCERTEN VAGY ELŐADÁSON?

Magyar nyelvű koncertjeink kürölbelül 14 (fiatalabb csoportok esetén kevesebb) dalt vonultatnak fel, mely egész estét, körülbelül 90 perces minőségi szórakozást és tiszta evangéliumot jelent. A dalok között gondosan megkomponált prózai, lírai vagy drámai betétek vannak, melyek az egyes dalok üzenetének jobb megértését, hangsúlyozását segítik. A koncert során több, szabadon előadott, személyes bizonyság is elhangzik. A koncerten lehetőség van közös imádkozásra, melyben azonban nem kötelező részt venni. (Magyar Continentals koncerten nem történik nyilvános előrehívás.) A koncertet koreográfia, fényhatások, képvetítés illetve balett előadás gazdagíthatja. Legtöbb koncertünk ingyenes, a csoport támogatására önkéntes adományokat elfogadunk. Minden koncerten lehetőség nyílik kiadványaink megtekintésére.

Magyar nyelvű színházi előadásaink egy teljes színdarabot vonultatnak fel szünet nélkül, mely egész estét, körülbelül 90-120 perces minőségi szórakozást és tiszta evangéliumot jelent. Az előadáson lehetőség van közös imádkozásra, melyben azonban nem kötelező részt venni. (Magyar Continentals előadásain nem történik nyilvános előrehívás.) Az előadást dalok, zenei betétek, kórusbetétek és szólók gazdagíthatják. Legtöbb előadásunk ingyenes, a csoport támogatására önkéntes adományokat elfogadunk. Minden előadáson lehetőség nyílik kiadványaink megtekintésére.

 

MIHEZ VAGY KIHEZ TARTOZIK A CONTINENTALS?

A Continentals nemzetközi missziós szervezet és a Magyar Continentals teljes mértékben felekezetektől független szervezet. Nem tartozunk egyetlen keresztény egyházhoz sem, tevékenységünket önálló alapítványként végezzük 1990 óta. Ugyanakkor gyakori és jó kapcsolatban vagyunk a legtöbb magyar keresztény felekezettel és gyülekezettel, mely észrevehető csoportjaink minden felekezetet felölelő tagságán és koncertjeink helyi szervezőin is.

A Continentals non-profit szervezet, melynek nincsen fizetett alkalmazottja, csak fizetetlen önkéntesei. Turnéinkat teljesen a magyar közönség nagylelkű adományaiból szervezzük, és ebből finanszírozzuk különböző kiadványaink készítését is. Ránk bízott anyagi áldást soha nem tartunk meg magunknak, hanem visszaforgatjuk csoportjainkba. A csoportjainkban résztvevő énekesek, színészek, táncosok, technikusok, segítők egytől egyig önkéntesek, akik nem kapnak sem fizetést, sem tiszteletdíjat, sőt, a felkészítő próbatábor költségét maguk vállalják fel.

 

MIÉRT NINCSEN KONCERT A KÖRNYÉKEMEN?

A Continental mindenhova szívesen utazik, ahova meghívják. Mutass nekünk egy legalább kétszázfős termet és mi betöltjük azt Istent magasztaló művészettel! Nem jár feléd a Continental az idén? TE vagy az, aki ezen változtathatsz! Várjuk meghívásod!

 

RÓLUNK MONDJÁK

"Nagyon-nagyon köszönöm, hogy részese lehettem ennek a csodának! Rengeteget tanultam, rengeteg bátorítást kaptam, és a kicsit halványodó lelkesedésem újra fellobbant! És persze még sorolhatnám, hogy mi minden volt ajándék a számomra..."

"Köszönjük a koncertet! Nem tudom szavakkal elmondani, mit jelent ez nekünk és az egész családnak! Erőt adtok, lelkesedést, utat, Istent, akire mindenkinek szüksége van! Én csak ámultam és szívtam magamba a csodát!'

"A Conti egy olyan hely, ahol nem a negatívumok, hanem az értékek kerülnek a figyelem középpontjába, mégis adott a lehetőség a hibák kijavítására; ahol megbecsüljük egymást; ahol MINDENKI értékes, nincsenek kiemelt vagy privilegizált személyek, hanem a 'legkisebb', háttérben dolgozó embert is elismerik; ahol lehet bármennyire szokatlan természeted vagy különleges személyiséged, biztosan lesz legalább egy valaki, aki megért téged."

"Azóta is énekelek... Lehet, hogy én is álmodom."

"Aztán jött az imaalkalom. Számomra ez a nap legjobb része szokott lenni, mert Isten jelenléte mindig érződik. Most is ott volt, és megáldott minden hangot, a technikusokat és a bizonyságtételt is. Imádkoztunk egymásért is, és Lélekkel telve indultunk a koncertre. Áldott legyen az Úr!" – P. Nellie

"Ez egy értékes nap volt számomra, mert biztonságban, a szeretteim társaságában, bőségben, Isten közelségében telt el." – P. Imre

"Isten naponként adja szeretetét, kegyelmét, erejét. Hiszem, hogy ez folytatódik tovább, és ha az Úr a Continental fát megnézi a kertben, az nem lesz üres, gyümölcstelen!" – S. Tamás

"Győztesek vagyunk, mert aki hisz, annak semmi sem lehetetlen. Mert nem a mi erőnkből csináljuk, hanem Isten tesz képessé rá, hogy győzzünk. Lelkeket mentünk, Jézus Krisztus királyságát emeljük fel: Isten velünk, és ettõl olyan jó a Conti..." – W. Mirjam

"Igen!!! Ma sikerült legyőznöm önmagam! Köszönöm, Istenem!" – W. Fruzsina

"Amióta a ti dalaitokat hallgatom, jobban ki tudom fejezni a szeretetemet. Soha ne hagyjátok abba Isten dicséretét!" – H. Mónika

 

VEZETŐINK ÉS MENTORAINK

 

A Continentalt egy fiatal kórusvezető álmodta meg 1967-ben, az Egyesült Államokban. A szervezet alapítója és globális elnöke CAM FLORIA évtizedeken át maga hangszerelte és dolgozta fel a világon mindenhol, a helyi nyelven megszólaló zenei program dalait. Lehetetlent nem ismerő lelkesedése és elszánt kitartása olyan nemzetközi szolgálatot szült, mely közel 50 éve hirdeti az evangéliumot a zene nyelvén.

     
 

Csupán két évvel az első turné után, 1969-ben Európába látogatott egy Continental csoport. Az első koncerteket szervező LEEN LA RIVIÉRE fantáziáját annyira megragadta az, amit látott és hallott, hogy elhatározta: erre a csodára Európának is szüksége van. Az Európai Continental Szolgálat 1970-ben indult el Hollandiában, ahonnan azóta is nemzetközi európai turnékat szervez és nemzeti irodákat támogat, többek között a Magyar Continentalst is. Leen ennek a missziónak az elnöke.

     
 

Egy nemzetközi turné során Magyarországon is koncertet adó amerikai Continental csoport vezetõje, JULIA WINTERBERG elhívást érzett arra, hogy itt maradjon és megalapítsa a Continental Singers-t Magyarországon. A rendszerváltás előtt azonban nem kapott engedélyt az amerikai eredetű szervezet, így Julia 5 éven keresztül Jubilate néven vezette a Continental szolgálatot hazánkban.

     
 

1990-ben, a rendszerváltás után végül lehetőség nyílt a Magyar Continental Singers elindítására. A szolgálatot Juliától TORNAY ANDRÁS vette át. András munkája nyomán gyorsan ismertté és szeretetté vált a Continental neve országunkban. Lelkesedése, tökéletesség iránti vágya a mai napig példa és inspiráció a Continental számára. András néhány év után az amerikai anyaszervezetnél folytatta a szolgálatot.

     
 

A fiatalabb réget felé szolgáló Young Continentals (hazánkban Contini) 1996-ban turnézott először LUKÁCS ÉVA vezetésével. 1998-ban Éva átvette a szolgálat irányítását és a felnőtt csoportok vezetését is, és azóta máig végzi a Magyar Continentals executive produceri teendőit, a hazai szolgálat élén állva. Munkája nyomán gombamód kezdtek születni a különböző csoportok. Éva számos vezetőt képezett ki és állított szolgálatba a Magyar Continentals munkájában.

     
 

Éva mentorlása és képzése alatt vezetők új generációi nőnek fel. Weller Barnabás 2009-ben állt első alkalommal csoport élére, és azóta a Continental Singers, tehát a felnőtt énekes csoport nyári turnéinak vezetője. Barnabás fiatalos lendülettel vezeti a kórusokat, és szenvedélyesen hirdeti az evangéliumot minden koncerten.

     
 

Míg az énekes és a színházi csoportok Amerikában indultak először, addig a Continental Kids (Kölyök Continental) európai eredetű ötlet. A Magyar Continentals gyermekcsoportját Rajz Józsefné Andrea vezeti, és 2004 óta turnéznak Észak-Magyarországon. Néhány évvel ezelőtt adták ki első stúdióalbumukat.

     
 

A nemzetközi Continentalban egyedülálló, magyar kezdeményezés a színház Continental, mely ebben a formában csak Magyarországon működik. A magyar Continental történelmében több színházi és musical turné is volt, mielőtt 2005-ben Budai Tibor vezetésével megalakult az önállóan turnézó Continental Színház.

 

A Continentals csoportok bemutatkozása:

Continental Singers

Contini

Kölyök Continental

Continental Színház

Continental Band