1967-ben, az Egyesült Államokban egy fiatal kórusvezető elhatározta, hogy elviszi amatőr ifjúsági kórusát egy neves kórusversenyre. A koncertet az államok másik felén rendezték, a kórusnak azonban nem volt pénze az utazás finanszírozásához. A leleményes karnagy ekkor elővette a térképet, megkereste az útba eső települések lelkészeit, és megkérte őket, hogy ételért és szállásért cserébe hadd tartson a kórusával koncertet nála. A kórus átszelte a kontinenst az egyik partjától a másikig, megnyerte a kórusversenyt, majd hazafelé ismét végigkoncertezte az utat. Így született meg a Continental Singers.

A mind több és több csapat, a szaporodó turnék során hamar eljutott Mexikóba, Brazíliába, Európába. Amerre jártak, megváltozott emberek kapták el a lelkesedés tüzét és kapcsolódtak be a munkába. A vasfüggönytől keletre a legvidámabb barakkban, hazánkban indult el először a Continental helyi munkája, és a Hollandiában található európai központ után Magyarországon alakult meg a második európai Continental Iroda.

Cam, Leen és Julia Winterberg örökségét az 1990-ben megalakult Magyar Continental Singers vezetésével Tornay András vette át és futtatta fel néhány év alatt. András 1998-ban átadta a stafétát Lukács Évának, aki 1999 óta vezeti a Magyar Continental Singers szolgálatát és executive producerként a Magyar Continentals missziót.

Éva mentorlása alatt számos vezető nőtt fel a Magyar Continentalban: Demény Géza 2002-ben, Somlyai Zsombor 2003-ban vezetett Continental csoportot, 2009-ben pedig Weller Barnabás lett a nyári felnőtt csoportok vezetője.

Az utóbbi években a Magyar Continental Singers élő zenekar nélkül turnézik, nyaranta egy-két turnét indítva, év közben havonta néhány fellépést vállalva, illetve esetenként őszi, téli és tavaszi turnékat szervezve. A nyári turnék kórusai általában középiskolás és egyetemista korú fiatalokból állnak, akik az ének és zene mellett erőteljes koreográfiával és színpadi fényekkel adják elő évente megújuló programjukat. Az év közi turnék és koncertek általában tematikusan kapcsolódnak az adott időszak keresztény ünnepeihez. Az év közi csoportok élő zenekaros koncerteket is vállalnak.

2012-ben új formátumot vezettünk be a Continental Singers és a Színház Continental közös produkciójában. Az előadás teljes értékű koncert, 10-12 dallal, ugyanakkor teljes értékű színi előadás is, körülbelül 40 percnyi játékidővel. A Continental Színház jelenetei között a Continental Singers énekel, a produkció azonban úgy van megírva és színpadra állítva, hogy a dalok és a színdarab együtt alkot egységet, egymást kiegészítve.

A Continental Singers minden koncertje ünneplés, az élet, a reménység ünnepe. A dalok, a prózai betétek mély, bibliai mondanivalóval bírnak, mely hatására valóban életek változtak meg és emberek ezrei kaptak nem csupán lelki feltöltődést, de reményt és célt is az újrakezdéshez.

Egy turné nem csak a közönség felé szolgálat, hanem szolgálati lehetőség a csoport tagjai felé is, akik egy teljes hónapot együtt töltenek. Egy turné ideje alatt életreszóló barátságok szövődnek, amelyek a turné után is megmaradnak.

A Magyar Continental Singers, közel 30 éves történelme alatt 10 stúdióalbumot adott ki, majd 60 turnét szervezett, 500-nál is több fiatalra gyakorolt hatást csoportjaiban, és több mint 1000 koncertje alatt negyedmilliónyi ember életét érintette meg Isten üzenetével és a zenével. Legyen mindezért Istené a dicsőség!