A Continental csoportok hagyományosan felnőtt énekesekből állnak, a Continental Singers például jellemzően 18 és 35 év közötti fiatalokból verbuválódott hosszú időn át. Az évtizedek múlásával azonban jelentősen változások zajlottak a társadalomban, aminek hatására a csoportok átlagéletkora süllyedni kezdett. A tendenciát felismerve és kihasználva hamarosan megalakultak az első tinédzserekből álló Continental csoportok, Európában 1992-től. A Young Continentals még fiatalosabb mozgást és trendibb stílust képvisel.

Magyarországon 1996-ban indult útra az első, Contini csoport, Lukács Éva vezetésével. A csoport egyedülállóan és utánozhatatlanul közvetítette az evangéliumot a közönség felé. Ez valóban több volt tinik vidám csoportjánál. A gyermeki őszinteség, a fiatalokból áradó tisztaság és feltétel nélküli szeretet meghozta gyümölcsét. Az ország befogadta az új jövevényt, szerette és várta a koncertjeit. A következő években minden nyáron úton volt a Contini.

A zenei program eltér a felnőtt Continental Singers csoportok programjától, hiszen más korosztályt szólít meg. A zenei nyelv is inkább a tinédzsereknek kedvez, hip-hop, rap, rock and roll, R'n'B és más stílusokban. A dalokat úgy választjuk, hogy a fiatalok számára érdekes és fontos témákat érinthessünk, úgy mint a barátság, a szexualitás, a kapcsolatok, az engedelmesség vagy a felelősség kérdései. A Contini szeretne válasz lenni a benne résztvevő fiatalok olyan kérdéseire is, mint például "Hol vagy a helyem az életben?" és "Mi a célom?".

Az elmúlt években már nem indítottunk önálló Contini turnét, a korosztály és a zenei nyelv ugyanis nagyban összeért a Continental Singers-szel. Ezen változtat a Contini idei, önálló turnéja.