MAGYAR CONTINENTAL SINGERS
3523 Miskolc Pf.: 130.
e-mail: info@continentalsingers.hu
 4.  Continental Színház

A Continental nagyon hamar, már a hetvenes-, nyolcvanas években elkezdett kísérletezni a dráma használatával. Az első musicaleink (József története, Jézus története) elsöprő sikert arattak. Részben ennek köszönhetően jött létre amerikában a Jeremiah People, a Continental színjátszó csapata, mely azonban csak néhány éven át működött.

A Continental nagy nemzetközi családjában jelenleg mindössze két helyen működik színi társulat, s ebből Magyarországon az egyetlen drámaszínház. A Magyar Continental Színház így nem csak Magyarországon egyedülálló, de az egész Continental szervezetben páratlan, helyi kezdeményezés.

Az önálló turnézást néhány korai próbálkozás után 2005-ben kezdte el a csoport, Budai Tibor vezetésével. Eleinte az amerikai előd színdarabjainak feldolgozásait használták, majd évekkel ezelőtt áttértek a kortárs magyar színdarabokra, amiket gyakran ők maguk írnak és visznek színpadra, profi dramaturg segítségével. A játékidő kicsit hosszabb, mint egy átlagos Continental koncert, cserébe nem ritkán zenei betétekkel, szólókkal van tarkítva.

A darabok mindig aktuálisak, a mai magyar társadalom problémáival foglalkoznak, és cseppet sem álszenteskednek. A színház Continentalban nincsenek tabuk – ez a szabadság pedig lehetővé teszi, hogy nagyon őszintén, nagyon egyenesen, nagyon világosan képviseljék Jézus Krisztus szilárd és örökérvényű igazságait. Egy szubjektív, öncélű, zűrzavaros "mindent szabad" világban éppen erre hihetetlenül nagy szükség van: hétköznapi, reális helyzeteket bemutató, nagyszerű alakításokon keresztül kiállni amellett, hogy "nem minden használ". A Continental Színház arról tesz bizonyságot, hogy egy ilyen világban is van út Istenhez.

hírlevél feliratkozás
Név 
E-mail 
 
felhasználó bejelentkezés
Felhasználó 
Jelszó