MI AZ A CONTINENTALS?

A Continentals egy nemzetközi keresztény előadóművészeti szolgálat, melynek legnagyobb célja, hogy a különböző művészeti eszközök felhasználásával a Biblia örömhírét közvetítse. Hiszünk abban, hogy Jézus Krisztus evangéliuma életformáló erővel bír. Mindez arra indít bennünket, hogy tehetségünket felajánlva hirdessük és felemeljük az Ő nevét.

A Continentals ötlete az Egyesült Államokban született meg 1967-ben. A formabontó, stílusindító zene bátorsága csodaként járta be az államokat, meghatározó hatást gyakorolva a keresztény könnyűzenére. Hamarosan Európát is meghódította, elérte Magyarországot is, így 1985-ben megszületett a Magyar Continentals, az első öt évben Jubilate néven.

 

ÉLETET MEGVÁLTOZTATÓ ÉLMÉNY

Csoportjainkat amatőrök alkotják. Hisszük és látjuk, hogy a közöttük elrejtett tehetség megéri a befektetett munkát. Büszkék vagyunk arra, hogy Isten sokak életében felhasználja szolgálatunkat.

Gyere el egy koncertünkre! A te életedet is megváltoztathatja! Éld át a Continentalban rejlő végtelen lehetőségeket! Mindennek te is részese lehetsz!

Szeretnéd megosztani az evangéliumot a településeden? Hatással lenni a környezetedre? Hívj meg bennünket, és mi elvisszük az üzenetet a te településedre is!

 

MI TÖRTÉNIK EGY KONCERTEN, ELŐADÁSON?

A nyári időszakban országos (és határon túli) turnékat szervezünk, minden évben új repertoárral és tagsággal indulunk. Egy turnét megelőző próbatáborban (Miskolc városában) állítjuk színpadra a produkciót. Év közben is vállalunk koncerteket az állandó tagságú élő zenekaros Continental Band csoportunkkal.

Magyar nyelvű koncertjeink 12-14 dalt vonultatnak fel. A koncert kb 90 perces. A dalok között prózai részek vannak, melyek az egyes dalok üzenetének jobb megértését segítik. A koncert során személyes bizonyság is elhangzik. Lehetőség van közös imádkozásra, melyben azonban nem kötelező részt venni. (Magyar Continentals koncerten nem történik nyilvános előrehívás.) A koncertet koreográfia, fényhatások, képvetítés, illetve balett előadás is gazdagíthatja. Legtöbb koncertünk ingyenes, a csoport támogatására önkéntes adományokat elfogadunk. Minden koncerten lehetőség nyílik kiadványaink megtekintésére.

Magyar nyelvű színházi előadásaink hasonló formában állnak színpadra. A teljes színdarabot szünet nélkül mutatjuk be, előadásaink kb 90 percesek.

 

KIHEZ TARTOZIK A CONTINENTALS?

A Magyar Continentals felekezetektől független missziós szervezet. Nem tartozunk egyetlen keresztény egyházhoz sem, tevékenységünket önálló alapítványként végezzük 1990 óta. Jó kapcsolatban vagyunk a legtöbb magyar keresztény felekezettel és gyülekezettel, mely észrevehető csoportjaink minden felekezetet felölelő tagságán és koncertjeink helyi szervezőin is.

A Continentals non-profit szervezet, melynek nincsen fizetett alkalmazottja, csak fizetetlen önkéntesei. Turnéinkat teljesen a magyar közönség nagylelkű adományaiból szervezzük, és ebből finanszírozzuk különböző kiadványaink készítését is. Ránk bízott anyagi áldást soha nem tartunk meg magunknak, hanem visszaforgatjuk a szolgálatba. A csoporttagok önkéntesek, akik nem kapnak sem fizetést, sem tiszteletdíjat, sőt, a felkészítő próbatábor költségét maguk vállalják fel.

 

CÉLJAINK

Felemelni Krisztus királyságát az előadói művészeteken keresztül

E világméretű szolgálat elsődleges célja, hogy földrészeket, országokat, városokat és falvakat bejárva felemelje és bemutassa Jézus Krisztus királyságát, és hirdesse evangéliumát az erőteljes, energikus zenén keresztül.

Nevelni és fejleszteni a ránk bízott fiatalokat

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy képezzük, fejlesszük a munkában résztvevő fiatalokat. Mindennél fontosabbnak látjuk tagjaink lelki, szellemi növekedését. Ezért céltudatos és biblikus képzést biztosítunk számukra, hogy Jézus hatékony tanítványai legyenek személyes életükben is.

Tagjaink rendkívül nagyot léphetnek előre zenei, előadói, színpad- és mozgástechnikai képzésünknek köszönhetően is. Egy Continental turné nagyban neveli és formálja a tagok személyiségét és szociális készségeit is.

Mozgósítani és motiválni Krisztus testét

Szeretnénk, ha szolgálatunk nyomán gyülekezetek, ifjúsági csoportok, kórusok, zenekarok és egyének nyernének új lelkesedést és bátorságot arra, hogy elkezdjék használni a rájuk bízott eszközöket, tehetségüket és kreativitásukat az evangélium hirdetésére.

 

EGY CONTINENTAL KONCERT SZERVEZÉSE

Nem járt még feléd Continental csoport? TE vagy az, aki ezen változtathatsz! Várjuk meghívásod!

 

VEZETŐINK ÉS MENTORAINK

Continentalt egy fiatal kórusvezető álmodta meg 1967-ben, az Egyesült Államokban. A szervezet megalapítója és elnöke CAM FLORIA évtizedeken át maga hangszerelte és dolgozta fel a világon mindenhol, a helyi nyelven megszólaló zenei program dalait. Lehetetlent nem ismerő lelkesedése és elszánt kitartása olyan nemzetközi szolgálatot szült, mely több mint 55 éve hirdeti az evangéliumot a zene nyelvén.

 

1969-ben Európába látogatott egy Continental csoport. Az első koncerteket szervező LEEN LA RIVIÉRE fantáziáját annyira megragadta az, amit látott és hallott, hogy elhatározta, erre a csodára Európának is szüksége van. A Continental szolgálata 1970-ben indult el Hollandiában. Sok éven át nemzetközi turnékat szerveztek, irodákat támogattak, többek között a Magyar Continentalst is. Leen ennek a missziónak az elnöke.

 

Egy nemzetközi turné során Magyarországra is ellátogató amerikai Continental csoport vezetője, JULIA WINTERBERG elhívást érzett arra, hogy hazánkban maradjon és megalapítsa a Continental Singers-t. A rendszerváltás előtt azonban nem kapott engedélyt az amerikai eredetű szervezet, így Julia 5 éven keresztül Jubilate néven vezette a Continental szolgálatot.

 

1990-ben, a rendszerváltás után végül lehetőség nyílt a Magyar Continental Singers elindítására. A szolgálatot Juliától TORNAY ANDRÁS vette át. András munkája nyomán gyorsan ismertté vált a Continental neve országunkban. Lelkesedése, tökéletesség iránti vágya a mai napig példa és inspiráció a Continental vezetői és tagjai számára.

 

A fiatalabb réteg felé szolgáló Young Continentals (hazánkban Contini) 1996-ban turnézott először LUKÁCS ÉVI vezetésével, majd 2000-ben Évi átvette a teljes szolgálat irányítását és a felnőtt csoportok vezetését. Azóta végzi a Magyar Continentals executive produceri teendőit a hazai szolgálat élén állva. Munkája nyomán gombamód kezdtek születni a különböző csoportok. Évi számos vezetőt képzett ki és állított szolgálatba a Magyar Continentals munkájában.

 

RÓLUNK MONDTÁK

"Nagyon-nagyon köszönöm, hogy részese lehettem ennek a csodának! Rengeteget tanultam, rengeteg bátorítást kaptam, és a kicsit halványodó lelkesedésem újra fellobbant! És persze még sorolhatnám, hogy mi minden volt ajándék a számomra..."

"Köszönjük a koncertet! Nem tudom szavakkal elmondani, mit jelent ez nekünk és az egész családnak! Erőt adtok, lelkesedést, utat, Istent, akire mindenkinek szüksége van! Én csak ámultam és szívtam magamba a csodát!'

"A Conti egy olyan hely, ahol nem a negatívumok, hanem az értékek kerülnek a figyelem középpontjába, mégis adott a lehetőség a hibák kijavítására; ahol megbecsüljük egymást; ahol MINDENKI értékes, nincsenek kiemelt vagy privilegizált személyek, hanem a 'legkisebb', háttérben dolgozó embert is elismerik; ahol lehet bármennyire szokatlan természeted vagy különleges személyiséged, biztosan lesz legalább egy valaki, aki megért téged."

"Azóta is énekelek... Lehet, hogy én is álmodom."

"Aztán jött az imaalkalom. Számomra ez a nap legjobb része szokott lenni, mert Isten jelenléte mindig érződik. Most is ott volt, és megáldott minden hangot, a technikusokat és a bizonyságtételt is. Imádkoztunk egymásért is, és Lélekkel telve indultunk a koncertre. Áldott legyen az Úr!" - P. Nelli

"Ez egy értékes nap volt számomra, mert biztonságban, a szeretteim társaságában, bőségben, Isten közelségében telt el." - P. Imre

"Isten naponként adja szeretetét, kegyelmét, erejét. Hiszem, hogy ez folytatódik tovább, és ha az Úr a Continental fát megnézi a kertben, az nem lesz üres, gyümölcstelen!" – S. Tamás

"Győztesek vagyunk, mert aki hisz, annak semmi sem lehetetlen. Mert nem a mi erőnkből csináljuk, hanem Isten tesz képessé rá, hogy győzzünk. Lelkeket mentünk, Jézus Krisztus királyságát emeljük fel: Isten velünk, és ettõl olyan jó a Conti..." – W. Mirjam

"Igen!!! Ma sikerült legyőznöm önmagam! Köszönöm, Istenem!" – W. Fruzsina

"Amióta a ti dalaitokat hallgatom, jobban ki tudom fejezni a szeretetemet. Soha ne hagyjátok abba Isten dicséretét!" – H. Mónika